Verantwoord schenken

Waarom schenken?

Er kunnen verschillende redenen zijn, waarom mensen er voor kiezen om tijdens hun leven schenkingen te doen. Zo kan het zijn, dat u wilt bijdragen in de kosten van uw kind bij het volgen van een studie, de aankoop van een huis, of de aflossing van een hypotheeklening. Andere redenen kunnen zijn, dat u uw kind wilt laten wennen aan het omgaan met een groot vermogen, een goed doel wilt steunen, uw box3-vermogen wilt verminderen of iemand wilt helpen die hoge zorgkosten heeft.

Een reden kan ook zijn, dat u wilt schenken om iemand bij leven te bevoordelen en zo uw latere erfenis te verkleinen. Door gebruik te maken van jaarlijkse vrijstellingen in de schenkbelasting kan worden bespaard op de erfbelasting die anders bij uw overlijden zou moeten worden betaald. We spreken dan van 'estateplanning', waarvoor vaak een schenkingsplan opgesteld moet worden.

Wilt u hierover meer weten? Vul dan onderstaand formulier in. Vervolgens sturen wij u het e-book per mail. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen op 023 5422124.

CONTACT

Kenaustraat 1
2011 MV Haarlem
Postbus 117
2000 AC Haarlem

© Team Vervoort
iban NL12INGB0686017269
bic INGBNL2A
kvk Haarlem 34171025